Atlas klimatskih rizika je prva studija takve vrste koja nudi klimatske scenarije, informacije, podatke i buduće promjene klime u zemljama skupine G20. Atlas pokazuje rizike s kojima se suočavaju najveća gospodarstva koja predstavljaju 80% svjetskog BDP-a, a istovremeno daje podršku u donošenju klimatskih mjera. Atlas klimatskih rizika sadrži 20 stranica s podacima o zemljama, kartama i infografikama, te sveobuhvatnim informacijama o najnovijim znanstvenim otkrićima o klimi, povezanim rizicima i utjecajima na ekonomiju, okoliš i društvo.

Za svaku zemlju skupine G20 prikazani su utjecaji, rizici i interakcije s klimatskim promjenama koje se očekuju sredinom i krajem stoljeća. Atlas pruža sveobuhvatnu sliku povijesnih trendova i budućih promjena u klimi pomoću analiziranih podataka i istražene najnovije znanstvene literature, uključujući objavljene recenzirane radove, tehnička izvješća i materijale dostupne javnosti od projekata u sklopu programa Obzor 2020.

Zbog jednostavnog i razumljivog teksta, atraktivne infografike i dizajna, Atlas pomaže donositeljima odluka i dionicima, te služi i za informiranje šire javnosti povećavajući svijest o klimatskim promjenama.

Atlas možete pregledati na sljedećoj poveznici: https://www.cmcc.it/g20.

Izvor teksta: https://www.cmcc.it/article/the-g20-facing-climate-risk

Izvor slike: Pixabay