DOOR je u Zadru educirao građane o programima energetske obnove višestambenih zgrada i obiteljskih kuća


DOOR je u Zadru u sklopu projekta „Održivim poslovanjem do bolje klime“ održao predavanje o programima energetske obnove višestambenih zgrada neoštećenih u potresu i obiteljskih kuća.

Nakon uvodnog predstavljanja projekta, ukratko je predstavljen koncept društvenog poduzetništva i njegove prednosti. Zatim su zainteresiranima detaljno predstavljeni ciljevi i svrhe programa, kao i to u kojem iznosu se mogu pokriti troškovi izrade projektne dokumentacije, energetske obnove, upravljanje projektom i administracije te promidžba i vidljivost projekta. Prikazani su im najviši i najniži iznosi koji se mogu dobiti po projektu i kolike uštede mogu ostvariti na grijanju i kod potrošnje primarne energije. Istaknuti su koraci prijave i svi potrebni dokumenti koji se moraju priložiti na portalu https://fondovieu.gov.hr/.

DOOR

Na kraju su predstavljene dvije vrste stručne pomoći koje su dostupne svakom prijavitelju: individualne konzultacije s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i postavljanje pitanja elektroničkom poštom Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Ukupna vrijednost projekta „Održivim poslovanjem do bolje klime“ je 1.120.444,43 HRK, od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira 85% projekta u iznosu od 952.377,77 HRK. Projekt traje 30 mjeseci od 9. ožujka 2021. do 9. rujna 2023. godine.

Logo