Posjetite predavanje “Kako kućanstva mogu iskoristiti programe za energetsku obnovu obiteljskih kuća i višestambenih zgrada” u Zadru


U sklopu projekta „Održivim poslovanjem do bolje klime“ na lokaciji II Palače u  Zadru, 22. ožujka 2023. godine, od 11 do 13 sati održat će se predavanje o društvenom poduzetništvu, programima za energetsku obnovu obiteljskih i višestambenih zgrada i financijske potpore koje proizlaze iz navedenih programa.

Cilj predavanja je približiti energetski siromašnim kućanstvima postojeće mjere, pojasniti programe i predstaviti kome su namijenjeni te kako ih ista kućanstva mogu koristiti. Uz predstavljanje projekta „Održivim poslovanjem do bolje klime“ predstavit će se i DOOR-ov Centar za borbu protiv energetskog siromaštva, kao i dio aktivnosti na projektu. Na predavanju će se istaknuti važnost energetskog siromaštva u održivoj energetskoj tranziciji na globalnoj i europskoj razini, kao i važnost identificiranja energetski siromašnih građana s ciljem fokusiranja na specifične mjere na lokalnoj razini i razini zajednice.

Opći cilj projekta „Održivim poslovanjem do bolje klime“ je uspostava održivog društvenog poduzetništva udruge DOOR, kojim će se kroz provedbu poduzetničkih aktivnosti osigurati društveni utjecaj na polju borbe protiv energetskog siromaštva i klimatskih promjena. Ukupna vrijednost projekta je 1.120.444,43 HRK, od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira 85% projekta u iznosu od 952.377,77 HRK. Projekt traje 30 mjeseci od 9. ožujka 2021. do 9. rujna 2023. godine.

Za dolazak na predavanje potrebno je prijaviti se putem e-mail adrese info@door.hr.

Više o EU fondovima pronađite na www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.