CMS poziva na konferenciju „Doprinos udruga obrazovanju i razvoju zajednica”


Centar za mirovne studije organizira konferenciju „Doprinos udruga obrazovanju i razvoju zajednica” čiji je cilj povećati razumijevanje važnosti kvalitete neformalnog obrazovanja za razne dionike te doprinosa neformalnog obrazovanja razvoju obrazovnog sektora. Na konferenciji će se prikazati i dobre prakse rada udruga i međusektorske suradnje.

Neformalno obrazovanje koje pružaju organizacije civilnog društva važna je karika u povećanju građanskih kompetencija, prevencije diskriminatornih i rizičnih ponašanja te poboljšanju kvalitete života i razvoja zajednica.

Konferencija, koja će se održati 18. travnja 2023. godine u Zagrebu u Hotelu Dubrovnik, od 10-15 sati, okupit će predstavnike/ce udruga, akademske zajednice, škola, jedinica lokalne samouprave te dionike u civilnom i sektoru obrazovanja. Raspravljat će se o doprinosu obrazovnog rada udruga, jačanju kompetencija građana (uključujući obrazovne radnike/ce, učenike/ce, mlade te druge specifične grupe) kao i razvoju zajednica te važnosti međusektorske suradnje u postizanju tih ciljeva. Predstavit će se primjeri dobre prakse i modeli suradnje te razgovarati o unapređenju rada udruga i njihove suradnje sa školama i jedinicama lokalne samouprave.

Na konferenciji će se kratko predstaviti Sustav osiguravanja kvalitete neformalnih obrazovnih programa „Skockano“ i smjernice za suradnju udruga i škola te JRLS-ova izrađene u sklopu projekta “SKOCKANO – standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju“ koji je podržan s 199.000,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.

Za sudjelovanje se prijavite ispunjavanjem obrasca na ovoj poveznici.

Izvor: https://www.cms.hr/hr/gradanski-odgoj-i-mirovno-obrazovanje/konferencija-doprinos-udruga-obrazovanju-i-razvoju-zajednica