Priručnik za STEM edukatore u neformalnom obrazovanju


Objavljen je STEM priručnik koji je primarno namijenjen edukatorima u neformalnom obrazovanju koji se bave STEM područjem, ali i učiteljima osnovnih i srednjih škola, odgajateljima u predškolskim ustanovama, djelatnicima visokoškolskih ustanova te svim ostalim zainteresiranim pojedincima koji žele razvijati svoje kompetencije, znanja i vještine za STEM obrazovanje.

Priručnik je izrađen u okviru projekta „Razvoj mreže STEM ambasadora“ koji udruga Bioteka provodi u suradnji s partnerima Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te udrugama Astronomsko društvo Višnjan, FabLabhr.NET i DOOR,

Priručnik pod nazivom „STEM u neformalnom obrazovanju za zanimanja 21. stoljeća“ je odgovor na nepostojanje kvalitetne i objedinjene metodologije za poučavanje i popularizaciju STEM-a u neformalnom radu s djecom, mladima i općom javnošću.

Priručnik u elektroničkom obliku možete preuzeti na mrežnim stranicama www.stem-ambasadori.bioteka.hr i www.udruga.bioteka.hr te u tiskanoj verziji u nakladi od 2500 primjeraka.

Tiskani primjerci besplatno će biti podijeljeni zainteresiranim osobama i institucijama koje mogu potvrditi da pripadaju jednoj od ciljnih skupina kojima je Priručnik namijenjen.

Priručnik će biti doniran osnovnim školama i knjižnicama diljem RH koje će posredno i neposredno biti uključene u projekt “Razvoj mreže STEM ambasadora”, a preostali dio će biti namijenjen za donacije putem predbilježbi.

Ako ste zainteresirani za vlastiti tiskani primjerak Priručnika, možete se predbilježiti putem adrese e-pošte: kontakt@bioteka.hr.

Priručnik možete preuzeti OVDJE.

O projektu „Razvoj mreže STEM ambasadora“

Cilj projekta je ojačati stjecanje znanja i vještina te metodološke i obrazovne kapacitete, kao i međusektorsku suradnju OCD-a i obrazovnih institucija u RH za provedbu programa popularizacije STEM-a među općom populacijom, s naglaskom na uspostavi održivih STEM aktivnosti za djecu i mlade.

Projekt se provodi u trajanju od 23 mjeseca, od 1. rujna 2021. do 31. srpnja 2023. godine. Projekt ukupne vrijednosti 2.829.663,79 kn sufinancirala je s 2.405.214,22 kn Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, što čini 85 % ukupne vrijednosti projekta, a 15 % ukupne vrijednosti (424.449,57 kn) sufinancirano je iz Državnog proračuna RH.

Izvor teksta: http://www.stem-ambasadori.bioteka.hr/vijest-05/

Izvor slike: Freepik