Sudjelujte u radionici “Prilagodba klimatskim promjenama kroz izradu i implementaciju SECAP-a”


Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) u suradnji sa Sporazumom gradonačelnika (Covenant of Mayors – CoM), organizira nacionalnu radionicu za jedinice lokane samouprave pod nazivom „Prilagodba klimatskim promjenama kroz izradu i implementaciju SECAP-a“.

Radionica će se održati u četvrtak 23. ožujka 2023. godine od 9.30 do 16 sati u Kući Europe u Zagrebu (Augusta Cesarca 4-6), a prijave za sudjelovanje su još uvijek otvorene.

Koncept Akcijskog plana energetski i klimatski održivog razvitka (Sustainable Energy and Climate Action Plan – SECAP) razrađen je od strane inicijative Sporazum gradonačelnika (Covenant of Mayors). SECAP daje detaljni pregled potrošnje energije i emisije stakleničkih plinova te definira mjerljive aktivnosti i mjere za smanjenje emisija. SECAP sadržava mjere za održivu prilagodbu klimatskim promjenama, orijentirajući se na lokalne rizike poput poplava ili toplinskih valova.

Jedinice lokalnih samouprava su prve na liniji obrane od klimatskih promjena, zbog čega trebaju biti primjer i pokretač u prilagodbi istima. Kako bi jedinice lokalne samouprave ostvarile pravo ili kako bi imale prednost kod korištenja mnogih direktnih EU fondova, za prijavitelja je nužno da ima izrađeni SECAP.

Saznajte više o SECAP-ima, mjerama prilagodbe klimatskim promjenama te postojećim dobrim praksama i financijskim modelima u Hrvatskoj. Rezervirajte četvrtak, 23. ožujka, sudjelujte na radionici “Prilagodba klimatskim promjenama kroz izradu i implementaciju SECAP-a” i budite predvodnici prilagodbe klimatskim promjenama u svojoj regiji! Radionicu ćete moći pratiti uživo ili online.

Za sudjelovanje u radionici prijavite se putem poveznice.

Imena svih govornika, kao i detaljan program radionice, pronađite ovdje: Program radionice